Vastuullisia valintoja

Romanoffilla on tehty vastuullisia valintoja koko yrityksen 40-vuoden elinkaaren ajan. Toiminnan kasvaessa myös erilaisten valintojen vaikutukset ovat kasvaneet joka saralla, erityisesti ympäristöön liittyvien asioiden tärkeys on noussut entisestään. Työ jatkuu vastuullisten valintojen ja päätösten osalta edelleen.

Eettisistä periaatteista

Romanoff Asennus Oy on sitoutunut omassa toiminnoissaan noudattamaan eettisiä periaatteita.

 • Noudatamme kaikessa toiminnassamme Suomen lainsäädäntöä ja määräyksiä.
 • Olemme luotettava työnantaja.
 • Kerromme tuotteistamme ja toiminnastamme avoimesti kaikille yhteistyökumppaneille ja henkilöstölle.
 • Kohtelemme asiakkaitamme ja henkilökuntaamme tasa-arvoisesti. 
 • Toimimme reilusti yhteistyökumppaneidemme kanssa ja suosimme pidempiä kumppanisuhteita.
 • Emme vastaanota tai anna lahjuksia tai muita etuuksia, joita voidaan pitää korruptiona tai lahjuksina.
 • Varmistamme tuotteidemme turvallisuuden ja laadun.
 • Pyrimme tekemään positiivisia tekoja ympäristön puolesta ja pienentämään parhaamme mukaan toiminnastamme aiheutuvat haitalliset ympäristövaikutukset.

Luotettava kumppani

luotettava-kumppani-footer

Romanoff Asennus Oy haluaa olla mukana torjumassa harmaata taloutta ja edistämässä tervettä kilpailua.

Tähän ohjelmaan kuulumalla haluamme osoittaa kumppaneillemme ja asiakkaillemme, että tilaajavastuuvelvoitteemme ovat kunnossa ja että yhteistyö kanssamme on ”läpinäkyvää”.

Lattian- ja seinänpäällysteliitto

LSPL_Logo_Iso_Web_130324

Lattian- ja seinänpäällysteliiton jäsenenä haluamme noudattaa rakennusalan työehtosopimuksia ja edistää sekä kehittää toimialaamme. Olemme olleet liiton jäsenenä jo yli 30-vuotta.

Autoilu ja päästöt

Pakettiautot

Romanoff_Asennus_Oy_Renault_Trafic_MZA-511_Kylki_Oikea_small

Romanoff Asennus Oy:n asentajat hyödyntävät työajossaan pakettiautoja, joille tulee kullekin ajoa keskimäärin noin 30 000 kilometriä vuodessa. Vuoden 2020 alusta alkaen automme ovat kulkeneet uusiutuvalla Neste MY -dieselillä. Vaikka uusiutuva diesel on hieman perinteistä dieseliä kalliimpaa, vastuullisuus ja ekologisuus ovat yrityksellemme tärkeämpiä arvoja. Haluamme osaltamme vähentää hiilijalanjälkeämme.

Logistiikka

Hakonen Oy

Logistinen yhteistyökumppanimme Hakonen hyödyntää myös autoissaan uusiutuvaa Neste MY -dieseliä. Tämän lisäksi Hakonen vähentää päästöjään jatkuvasti omaa vastuullisuusohjelmaa noudattaen. 

 • Uusien ja aina oikean kokoisen ajoneuvojen käyttö.
 • Ajoreittien mahdollisimman tehokas suunnittelu. 
 • Säännölliset ajotapakoulutuspäivien pitäminen.
 • Tyhjäkäyntien ja ylikierrosten rekisteröinti.
 • Edistyksellisten suodattimien hyödyntäminen pienhiukkaspäästöjen vähentämiseksi.

Jätehuolto

Kuljetusrinki Oy – Jätehuoltopalvelut täysin hiilineutraalisti

kuljetus-rinki-logo

Jätehuollon yhteistyökumppanimme Kuljetusrinki Oy on vuonna 1989 perustettu suomalainen perheyritys. Valitsemalla Kuljetusringin kumppaniksemme, tuemme suomalaista työvoimaa ja saamme samalla kierrätyksen ja jätehuollon ammattilaiset avuksemme.

Kuljetusrinki panostaa uuteen Euro 6 -luokan kalustoon, joissa hyödynnetään niin ikään Hakosen tapaan uusiutuvaa Neste MY -dieseliä. (Euro 6 -luokan ajoneuvot ovat EU pakokaasupäästönormien mukaiset.)

Kuljetusrinki käsittelee vuositasolla noin 20 000 tonnia rakentamisesta, teollisuudesta ja asumisesta syntyviä jätemateriaaleja. Materiaalit hyödynnetään uudestaan materiaalina, teollisuuden raaka-aineina ja suomalaisessa energiatuotannossa.

Kierrätys

Kierrätys omissa toimitiloissa ja työmailla

vastuullinen-kierrattaja

Kierrätämme omissa toimitiloissamme Kisällintiellä muovit, pahvit ja puun. Kierrätys koskee toimistoa ja varaston toimintoja.  Kierrätämme erilaiset jätteet myös Romanoffin omilla työmailla ja eri rakennusyhtiöiden vastuulla olevilla työmailla.

Materiaalihankinnat

Romanoff Asennuksen valikoimaan kuuluu paljon erilaisia tuotteita. Yrityksemme ei käytä eikä myy uhanalaisia puulajeja omassa kaupankäynnissään.

Kerromme avoimesti kaikki käyttämämme tavarantoimittajat. Lähtökohtaisesti hankimme ainoastaan sertifioituja lattiapinnoitteita myyntiin, tästä esimerkkinä FSC -sertifioidut tuotteet (Forest Stewardship Council).

FSC-tavaramerkki takaa, että tuotteen puualkuperää olevat osat ovat vastuullisesti hoidetuista metsistä. FSC-tavaramerkin avulla kuluttajat voivat valita tuotteita, jotka edistävät metsien suojelua, tarjoavat yhteisöllisiä hyötyjä ja kannustavat parempaan metsänhoitoon.

Henkilöstö

Yrityksemme kannustaa työntekijöitä huolehtimaan itsestään ja harrastamaan mieltä virkistäviä asioita. Työhyvinvointiohjelmaamme kuuluu mm. tukea työntekijöiden liikuntaharrastuksia, liikuntaseteleitä hyödyntäen. 

Romanoff Asennuksen työterveyshuolto on poikkeuksellisen kattava. Varsinaisen lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi yritys on vakuuttanut henkilökunnan laajennetulla vapaaehtoisella terveysvakuutuksella. Laajennetulla terveysvakuutuksella haluamme ottaa erityisesti huomioon raskasta fyysistä työtä tekevät asentajat, joiden työasennot ovat kuluttavia.